Вкусни рецепти

Чийзкейк

Продукти за блата:

1 яйце

1 ч.ч. брашно

60 гр. масло

1 пакетче ванилова захар

3 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

Продукти за крема:

250 грама маскарпоне

400 грама заквасена сметана

3 яйца

1/2 ч.ч. захар

1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне.

В купа сипвам всички яйцето, маслото и захарта и разбъркваме, пресяваме брашното с ваниловата захар и бакпулвера и намачквам с ръце, оформям мека топка. Слагам хартия за печене в откопчаваща се форма за торта и притискам тестото по дъното на тавата. Слагам да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.

През това време си приготвям крема. Разделям белтъците от жълтъците. Разбивам белтъците на сняг. Разбивам жълтъците със захарта на пяна. Добавям маскарпонето и заквасената сметана и ваниловата захар. С шпатула добавям внимателно белтъците.

Изсипвам крема върху запеченият блат и отново слагам да се пече. Пече се около 30 минути, трябва кремът да стане твърд.

Изваждам и охлаждам. Премествам в чиния за сервиране и гарнирам с домашно сладко от боровинки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s